مهر تأییدات رهبری بر کارنامه هاشمی
در روزگاری که تازه به دوران رسیدهها در دولت نهم و حامیان سرسخت ایشان از پیروزی خود سرمست و از توجه و اقبال مردم سرخوش بودند و برای اثبات خود، سعی داشتند مدیریت کارآمد روحانیت در عرصة کلان اجرایی را در چشم مردم مخدوش جلوه دهند و با طرح هر اتهام و انگی از تریبونهای عمومی، آنهم یکسویه و ناعادلانه به پیش میتاختند و... متن زیر را که گوشهای از تأییدات مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنهای ـ مدظله العالی ـ از کارنامه آیت الله هاشمی رفسنجانی در هشت سال دولت سازندگی است، از پایگاه اطلاع رسانی معظم له برگزیده، با نام «ع- وارسته» انتشار دادم. البته در آن فضا (۱۱ /۶ /۱۳۸۶) که گوشها آمادگی شنیدن نداشت، چیزی که به جایی نرسید فریادِ ما بود!
۱. «ما منوّرتر و روشنتر و سابقه دارتر و شناخته شدهتر و درد آشناتر و رمز آشناتر از ایشان (آقای هاشمی) با مسایل انقلاب، کس دیگری را سراغ نداشتیم. نمیشود گفت شما بهتر از من ایشان را میشناسید، چون سوابق انس و ارادت و آشنایی من با آقای هاشمی، خیلی طولانی است، اما شما (وزرا) در مدت کارتان با ایشان در مجلس شورای اسلامی، از نزدیک همه این موارد را خوب احساس کردهاید. ملت ما بحمداللَّه ایشان را میشناسند و این، آینده خوبی را نوید میدهد.» (۲۴ خرداد ۱۳۶۸)
۲. «خدا را شکر که اراده و رأی ملت عزیز، بار سنگین امانت و مسئولیت الهی را بر دوش توانای مردی بزرگ از فرزندان اسلام و حواریین امام عظیم الشان (قدّس سرّه)، عالمی مجاهد و فقیهی اسلامشناس و سیاستمداری هوشمند و مدیری دردآشنا و دلسوز قرار داد. شخصیتی که پروندة تلاشش در راه خدا و مجاهدتش برای حاکمیت دین و اعلای کلمه اسلام، حتی پیش از نخستین روزهای شروع نهضت آغاز شده و سرگذشت رنجها و سختیها و فعالیتهای کم نظیر را در خود گنجانیده است. چهرة موجهی که به برکت حرکت در صراط مستقیم انقلاب، همواره امین امام (قدس سره) و محبوب امت بوده و ان شاءاللَّه از این پس نیز خواهد بود.» (۲۱ مرداد ۱۳۶۸)
۳. «به مسألة حمایت و پشتیبانی از دولت اشاره کردم، اصلاً به سرانجام رسیدن انقلاب، به این متوقف است. در مورد همة دولتها، این نکته صادق است و در مورد این دولت که در رأسش، شخصیتی مثل آقای هاشمی رفسنجانی قرار گرفته است نیز صادق است. انصافاً وضع ایشان، اظهر من الشّمس است و فایدة ایشان برای انقلاب و اسلام، برای همه واضح و روشن میباشد. حمایت از این دولت، مضاعفاً واجب و لازم است. مبادا خدای نکرده ائمة جمعه تحت تأثیر حرف این و آنی قرار بگیرند که گاهی چرندی، اتهام بیربطی و یا مطلب واهی و بیاساسی را مطرح میکنند. حالا اگر یک نفر در یک جلسة خصوصی حرفی را میزند، بحث دیگری است، اما امام جمعه نباید این حرفها را قبول بکند، تا در حرفها و اعمال و منش او واضح بشود. اینطور چیزها را رعایت بکنید.» (۷ خرداد ۱۳۶۹)
۴. «من به جرأت عرض میکنم که از اول انقلاب تا حالا، ما هیچ رییس دولتی، مثل رییس دولت امروز نداشتیم. البته رؤسا و اعضای دولتهای گذشته، عناصر برجسته و مخلص و ممتاز و خوب و بالا بودند؛ اما حالا از گذشته هم خوبتر و ممتازتر و بالاتر است.» (۱۵ /۳ / ۶۹)
۵. «امروز بحمداللَّه در رأس دستگاههای اجرایی کشور، کسی است که امام در تمام طول دوران انقلاب و قبل از آن و بیشتر از همه بعد از انقلاب تا لحظة وفاتشان، نهایت اعتماد و اطمینان را به او داشتند؛ رییس جمهور ما، ایشان کسی است که اینقدر مورد اعتماد امام بود، اینقدر به امام نزدیک بود، حرفهای امام را بیشتر از آنها شنیده، درد دلهای امام را بیشتر از دیگران شنیده و خبر دارد. حالا عدهای همینطور حرف میزنند و اصلاً نمیدانند که حرف دل امام چه بود!»
مـؤذن بانـگ بـی هنـگام برداشـت نمیداند که چند از شب گذشته است
چنین آدمی حالا در رأس امور ماست. من هم به امور واقفم و میبینم که در مملکت چه کار میشود. من آدم بیخبری نیستم. همة این اوضاع اجرایی کشور را از نزدیک، هشت سال تجربه و لمس کردهام. قبل از آن هم، از اول انقلاب در شورای انقلاب و دیگر جاها بودهام... (۱۵ / ۳ / ۶۹)
۶. «امروز رییس جمهور ما، از نظر من که سالیان متمادی است ایشان را میشناسم، یک مجتهد قطعی است. این هم از برکات خدا بر ماست. ما رییس جمهوری داریم که از لحاظ درسهای حوزهای، یک مجتهد و از لحاظ تفکرات اسلامی، یک متفکر سطح بالا با سوابق فراوان است.» (۱۵ / ۳ / ۶۹)
هیچوقت مثل امروز، مسؤولان کشور، رییس جمهور و دولت، شخصیتهای برجسته و ممتازی نبودند. امروز بحمداللَّه رییس جمهوری در رأس قوّة اجرایی ماست که مایة امید و مورد علاقه و اعتماد امام در همة امور سیاسی و نظامی در کشور بود. این را ما شاهد بودیم. این، یک امتیاز بزرگ است که امروز بحمداللَّه ملت ما دارد. (۲۹ /۵ /۶۹)
۷. «... شخص رییس جمهور و خصوصیات ایشان که مردی مؤمن، عالم، مجاهد فی سبیل الله، مسلط بر امور کشور، مجرب و کارآزموده است، به جای خود محفوظ میباشد. بحمدالله شخص رییس دولت و آحاد وزرای ما هم از این امتیازات بزرگ برخوردار هستند.» (۲۹ خرداد ۱۳۷۵)
۸. «واقعاً در دوران جنگ، هنر بزرگ انقلاب این بود که بتواند کشور را همین طور حرکت دهد و راه ببرد. در دوران جنگ، هیچ فرصتی که قابل ذکر باشد، در مقیاس توقّعات و نیازهای این کشور، برای ساخت زیربناها و تأمین زیرساختهای یک توسعه حقیقی و یک رشد واقعی اقتصادی و مادّی، به وجود نیامد. در طول این مدّتِ چند سالی که ما بعد از جنگ میگذرانیم، خوشبختانه دولت موفّق شده است در این زمینه، کارهای بزرگی را انجام دهد که حقیقتاً میتوان این را امروز گفت که یک زیر ساخت مستحکم اقتصادی، در کشور به وجود آمده است.» (۸/۶/۷۵)
۹. «... البته خوب؛ برای شخص من، هیچ کس آقای هاشمی رفسنجانی نخواهد شد؛ اما امیدواریم برای ملت بشود...» (۲/ ۳ / ۷۶)
۱۰. «من فراموش نمیکنم، روزهای بعد از جنگ در آن جلسهای که به دستور امام تشکیل شد، چند نفری برای طرح خطوط اصلی بازسازی کشور نشستیم؛ به نظر خودمان آرزوهای بزرگی را در آن نوشتهها آوردیم، بحث کردیم و تصور نمودیم، که ان شاءاللَّه در طول چندین سال انجام گیرد. آنچه در این هشت سال ریاست جمهوری شما اتفاق افتاده، از آنچه که آن روز ما آرزو داشتیم، بیشتر است و حقیقتاً کشور بازسازی شد.» (مرداد ۱۳۷۶)
۱۱. «خدا را شکر میکنیم. جناب آقای هاشمی، به عنوان یک روحانی انقلابی، کارآمد، متدین و متعبّد، برای مردم ما مطرح هستند، و این خصوصیاتی است که در ایشان هست.» (۹ مرداد ۱۳۷۶)
۱۲. «من در تمام طول مدت هشت سال، در جریان کارهای شماها قرار داشتم، هم به وسیلة گزارشهای مستقیم، هم از طرقی که برای اطلاع گیری، در دسترس من بوده است. علاوه بر اینکه به طور مستمر ـ اقلاً هفتهای یک بار ـ جناب آقای هاشمی با من ملاقات میکردند. در این ملاقاتها و جلسات، گزارش کارها، طرح مسایل، طرح مشکلات، نظرخواهی و مشاوره در امور گوناگون نیز بوده است. این جلسات، جلسات پربرکتی بود.» (مرداد ماه ۱۳۷۶)
۱۳. «نقش مؤثر و تعیین کنندهٔ نامزدهای ریاست جمهوری در خلق این حماسة بزرگ ملی، انکار ناپذیر و سپاس از آنان بر همگان لازم است. اینجانب تشکر وافر خود را به همة آقایان بهویژه جناب حجتالاسلام والمسلمین آقای هاشمی رفسنجانی که خود از ذخایر انقلاب و از چهرههای برجستة نظام جمهوری اسلامی ایرانند، تقدیم میدارم و امیدوارم این برادر عزیزم و همسنگر دیرین مانند همیشه در عرصههای مهم نظام اسلامی نقش آفرین باشند.» (روزنامه جام جم: ۵ تیر ۸۴، ص ۲)
۱۴. «در خلال این انتخابات، برخی کارهایی انجام گرفت که بنده به عواملی که این کارها را انجام دادند، بدبینم؛ این تخریبهایی که صورت گرفت، بعضی از تخریبها البته از روی بیتوجهی بود؛ بعضی از آقایان و نامزدها یا طرفداران آنها با محاسباتی، حرفهایی نسبت به نظام زدند که واقع بینانه نبود؛ خیلی از مثبتات نظام، از کارهای بزرگ نظام نادیده گرفته شد و سیاه نمایی شد و پیشرفتهای عظیمی که به وسیله دولتها در این سالها به وجود آمده، ندیده گرفته شد؛ اینها از روی غفلت بود، لکن بعضی از این تخریبها از روی غفلت نبود، تعدادی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری مورد تخریب قرار گرفتند، تخریبهای غیرمنصفانه و ناجوانمردانه؛ حتی شخصیت موجهی مثل آقای هاشمی رفسنجانی که شخصیت محترم و با سابقهای است، از دم این تخریبها در امان نماند، این حادثة بدی بود. رحمت الهی را نباید با اینگونه کارها آلوده کرد؛ با اینکه ما تأکید کرده بودیم، امروز چون گذشته است، من نصیحت میکنم؛ اما مسئولان قضایی و غیر قضایی، غیر از نصیحت، وظایف دیگر هم دارند؛ آنها عوامل این تخریبها را تعقیب کنند و آنها را پیدا کنند. یک عده به طور مسلّم از روی جهالت و غفلت این کار را کردند، که البته فعل حرامی انجام گرفت...» (۷ تیر ۸۴)